Dagens höjdpunkt, en god lunch

Hör du till dem som längtar till lunchen redan när du kommer till jobbet? Fantiserar du om vad du ska äta och vem du ska göra sällskap med? Är det dagens höjdpunkt? Unna dig guldkant i vardagen!

Är du den som alltid har förberett matlådor på helgen som ska räcka hela veckan, eftersom du alltid har lunch med dig? Att ha med sig mat till jobbet är vanligt, praktiskt, billigt och du vet exakt vad du kommer att äta. Men är det ibland lite tråkigt?

Man kan faktiskt låta lunchlådan ligga till nästa dag och dra iväg och äta lunch ute. Ta med sig en kollega och ta en riktig paus från arbetet. Jobbar du i innerstan, kolla in lunch i Liljeholmen, och unna dig. Att ta sig ut, få frisk luft, byta miljö och äta något nytt är ett sätt att ladda batterierna. Det är ett trevligt avbrott mitt på dagen som gör att resten av arbetsdagen blir lustfylld.

Enkelt och gott ska det vara

När man tar sin lunchrast vill man att det ska kännas avslappnat och enkelt. Det är inte läge för strama miljöer med strikta vita dukar, pretentiös personal och knepiga rätter. Man vill ha en paus, kunna slappna av och känna sig bekväm. Det ska finnas valmöjligheter, men det ska inte ta en timme att bara läsa menyn.

Det bästa är om det inte finns alltför många rätter att välja på. Då vet man att det går snabbt också; restaurangen har förberett för lunch och du behöver inte vänta länge. Säkra kort som också gör att det inte blir en massa matsvinn. Vill du kan du också förbeställa. Eller ta med takeaway och äta på annan plats.

Kött, fisk eller vegetariskt

Lunchrestauranger kan erbjuda lite av varje. Älskar du hamburgare, ja då kan det finnas på menyn. Är du pastaälskare kan du hitta pastarätter i din smak. Vad sägs om pasta med räkor, vitlök, vitt vin, tomater och grana padano. Vattnas det inte redan i munnen?

Är du vegan eller vegetarian finns alternativ, även för dig som vill ha glutenfritt. Vill du ha laktosfritt behöver du inte specialbeställa, många rätter är laktosfria. Gillar du sallader finns det flera varianter att välja på, grillspett likaså. Så nu kan du se fram emot din arbetsdag med lunch i sikte. Även om det inte blir exakt varje dag, så då och då unnar du dig guldkanten som ger dig välbefinnande.

7 Oct 2020