Till dig som letat efter en japansk restaurang i Stockholm

Den som sökt på orden “japansk restaurang Stockholm” är inte ensam. Frågan är dock om det är sushi på Kungsholmen eller miso i Gamla stan hen letat efter?

Att söka efter “japansk restaurang Stockholm” på internet kan vara en klok början för den som letar efter en smarrig japansk måltid. Vare sig det är sushi på Kungsholmen, misosoppa i Gamla stan eller yakitori i innerstan som önskas, så kan denna sökning vara en god ingång. Speciellt bra kan dessa sökord vara för den som är nyinflyttad och inte hunnit hitta ett japanskt favorithak än.

Det finns gott om japansk mat i Stockholm. Många tänker direkt på sushi när det handlar om japansk matlagning men gräver man lite under ytan på det japanska köket så finns det många spännande rätter att upptäcka. På senare år har till exempel Udon blivit populära i Sverige. Udon är japanska vetenudlar som ofta serveras i så kallade “hot pots”.

Att våga testa är klokt på en japansk restaurang

Det japanska köket är känt i hela världen såsom utsökt. Även curry är faktiskt en rätt som kan förknippas med det japanska köket. I det japanska köket går den under namnet “Kare” eller “Kare Risu” och är en riktig favorit.

Det kan vara svårt att översätta namnen på de japanska rätterna till svenska och därför får man som svensk gäst på en japansk restaurang ibland kasta sig ut i det okända. Men för den som vågar testa sig fram och kanske prova någon japansk specialitet väntar ofta en smaksensation att minnas.

9 Feb 2023