Semesterminnen återupplivas med tapas i Stockholm

Semestrar i Spanien inbegriper ofta god mat. När man är hemma i Stockholm är det trevligt att väcka minnena till liv på en restaurang som serverar tapas.

Visst är det härligt att semestra i Spanien. Eller att bryta vinterns tristess med en resa till Kanarieöarna. Sol och bad, goda drinkar och god mat är viktiga ingredienser i en lyckad semester. Efter man kommit hem igen har man semesterminnena kvar att njuta av fram till nästa års semesterperiod.

Betydelsefulla semesterminnen är såklart plats, händelser och människor man mött. Men också den där särskilt goda, spännande och utländska maten är ofta särskilt minnesvärd. I just Spanien, inklusive Kanarieöarna, är den mat man ofta minns deras så kallade tapas. Tapas är härligt smaksatta smårätter som man gärna äter med fingrarna.

Planera för semestern med tapas

Semesterminnen kan återskapas med hjälp av mat. Om man är hemma igen och vill träffa de nya vännerna som man skaffat sig på utlandssemestern, så känns det naturligt att samlas kring ett middagsbord med samma typ av mat som man åt i Spanien. Då är det riktigt trevligt att träffas för att äta tapas i Stockholm.

Man samlas på en mysig restaurang som minner om semesterkvällarna. Där kan man beställa in många smårätter som alla runt bordet kan plocka av. Vitlök och olivolja sätter fart på semesterminnena, liksom friterade små bläckfiskar och långkokt chili. Den som inte har några semestrar att minnas kan dock lika gärna vända på konceptet och träffa sina vänner över tapas medan man planerar resan till Spanien.

26 Jun 2022