Platserna där du hittar Afternoon tea i Stockholm

Afternoon tea är en gammal britafternoon teatisk sed som egentligen bara är ett eftermiddagsfika som hålls någon gång mellan 15 och 17. Men begreppet innefattar även att fikat ska bestå av te och olika lyxigare smörgåsar eller ett stort utbud av kakor. Att med vänner sitta och umgås över en god kopp te och lyxigt småtugg är en sed som även blir vanligare i Sverige.

Som med många utländska trender är det först i Stockholm de växer fram. Afternoon tea har däremot blivit så populärt att det finns över hela landet. I Stockholm kan man njuta av eftermiddagsfikat på ett flertal olika ställen.

På hotellen

Hotell är relativt snabba på att fånga upp trender och afternoon tea är inget undantag. Hotellen har ju redan ofta en restaurang och möjlighet att bjuda på te och tillbehör i en lugn och avslappnad miljö. Det är därför inte oväntat att flera hotell i Stockholm valt att satsa på att erbjuda afternoon tea, både till sina gäster och de som enbart kommer till hotellet för detta eftermiddagsfika.

Tebutikerna

Inget afternoon tea utan te och vill du få ett riktigt stort utbud av teer att välja på ska du gå till ett tehus. Här säljs teer från jordens alla hörn och genom att ha tetester, föreläsningar och afternoon tea skapar företagen merförsäljning genom sin kunskap om te. Det är inte alltid som man kan komma så stora sällskap då sittplatserna är betydligt färre än på ett hotell.

Båtsightseeing med afternoon tea

Tycker du om Stockholms skärgård eller åker du hellre runt i centrala Stockholm och ser på kända turistmål? Oavsett finns det en båtsightseeing som passar. Vill du sedan kombinera utflykten med en afternoon tea är det inte några problem. Ett par av dessa båtar har servering ombord och har speciella turer där man bjuder på detta engelska kulturarv. Du kan förvänta dig något längre turer i detta fall då man både ska hinna med guidning, fika och att umgås.

I parken

Att gå ut på ett fik, till en restaurang eller hotell kostar en hel del. Varför inte skapa ett afternoon tea på egen hand. I parken i närheten eller på gärdet? Det finns färdiga listor att ladda hem från internet med allt som behövs för ett riktigt klassiskt afternoon tea. Dela upp listan mellan er och köp in vad som behövs och njut av sommarsolens eftermiddagsstrålar tillsammans.

Kanske finns det till med caféer som säljer färdiga korgar med allt som behövs för de som vill sitta ute i gräset. Lite dyrare än att köpa in själv men ytterst bekvämt.

10 Dec 2018