Skaffa ett ordentligt vindskydd för uteserveringen

Driver du en restaurang i Gamla Stan eller annan del av Stockholm vet du att folk älskar att sitta ute och äta. Har du inte turen att ha en uteservering kan du alltid erbjuda kunderna lådor eller påsar för att ta med sig lunchen ut under sommarhalvåret. Det är ett enkelt knep för att få fler gäster än vad du har plats för i din egen lokal. Om det är något som är dyrt i Stockholm så är det ju lokalyta.

Om det finns möjlighet att ställa upp ett par små cafébord med stolar utanför är det också ett hett tips, men här måste du kolla så att du har rätt tillstånd. Att ställa ut bord direkt på trottoaren och blockera gångtrafiken är inte tillåtet förstås.

En uteservering är en guldgruva

Du som har tillgång till en uteplats vid din restauranglokal har en potentiell guldgruva till förfogande, men det gäller att utnyttja den på rätt sätt. Att bara ställa ut lite bord och stolar räcker inte för att skapa en inbjudande miljö. Visst, du får säkert en och annan gäst, men för att verkligen bli till ett av Stockholms hetaste ställen för att äta ute måste du anstränga dig lite mer.

Om du inte är någon stjärna på inredning bör du ta hjälp av en inredningsdesigner. Lustigt nog tar de sig även an utemiljöer av det här slaget. Du kan få hjälp med att skapa en trivsam miljö, välja rätt möbler och hur du ska placera möblemanget. Det är också viktigt att tänka på belysningen, investera i bra solskydd och eventuellt ett par gasolvärmare och filtar för kyliga kvällar.

Sist men inte minst bör du investera i ett ordentligt vindskydd för uteservering. Visst finns det enklare avskärmningar och tyglösningar på en vanlig byggmarknad, men de håller sällan för professionellt bruk. Mycket snyggare och hållbart blir det om du väljer en inglasning av din uteplats.

Glasa in uteplatsen

Genom att glasa in din uteplats kommer folk att vilja sitta på den även senare på kvällen och det ger dig ytterligare chanser att locka till dig fler gäster som går förbi på gatan.

Huruvida du vill glasa in fullhögt eller hellre väljer en inglasning i halvhöjd (som ett balkongräcke) är en smaksak. Den bästa kombinationen är troligtvis fullhögt glas på den sida som utsätts för mest vind och smuts från gatan och en lägre lösning för resten så att det känns mer öppet.

Ta hjälp av din arkitekt eller inredningsdesigner för att hitta en passande lösning och sätt direkt igång med bygget. Det kommer snabbt att löna sig!13 Sep 2017