Arrangera vinprovning för personalutbildning!

Har man en personal som man basar över, är det viktigt att ta hand om sin personal och bjuda dem på något trevligt då och då. Det är många vinster med att göra så. Man kan inte bara räkna på kronor och ören när det kommer till att bjuda sin personal på olika trevligheter. Intentionen med att bjuda sin personal på något som de gillar och dessutom har roligt åt, föder en lojalitet till företaget, skapar bra stämning mellan dem och kan i bästa fall ge en vi-anda bland personalen. Särskilt när man arbetar med viner och mat, som på en restaurang, bör man ge vidareutbildning för sin personal så ofta man bara kan. Varför inte slå ihop dessa saker? Bjud din personal på en trevlig vinprovning!

För några tusenlappar får du en hel vinprovning

Man kan välja mellan olika viner, som vinprovning. Dock föreslår vi att prova vinprovning av champagne och mousserande viner. Upp till 12 personer får man vinprovning för 4.500 kronor. Då får alla prova 3 olika champagnesorter och 1 mousserande vin. Man får en lättsam lektion om de olika champagnesorterna, man får då lära sig om ursprung, historia och vad de olika chapgensorterna passar till. Är man fler än 12 personer är det sällan något problem. Det går alldeles utmärkt att vara fler om man så önskar. Vill man kan man ha vinprovningen på plats i den egna restaurangen, eller så väljer man en annan restuarang. Det ingår då vinprovningsglas, själva dryckerna och protokoll så att man kan hålla ordning på vilken champagensort som man dricker.

Prova nya biodynamiska och ekologiska viner

Vill man hellre lära sig mer om ekologiska och till exempel biodynamiska viner kan man göra det. Finsmakaren kanske känner skillnad på ett ekologiskt vin och ett som inte är det. Då får man lära sig odlingskonsten att odla vindruvor på ett ekologiskt vis och vad som är skillnaden mellan ett biodynamiskt och ett ekologiskt vin. Om man är nyfiken på vilka viner som passar till olika smaker på mat, såsom ostar, choklad eller lakrits kan man även det. Kanske det blir upptakten till en helt ny meny?

En restaurangpersonal behöver ny input

Av olika anledningar är en vinprovning ett alldeles utmärkt företagsevent och kan enkelt dras av på skatten för restaurangägaren. För personalen är det ett ypperligt tillfälle att lära känna varandra bättre och inte bara umgås när man arbetar tillsammans. Läs mer här om hur du kan arrangera vinprovning i Stockholm.

11 Oct 2018