Bättre hygien ger fler gäster

Som krögare i Stockholm så måste man kunna erbjuda sin gäster det där lilla extra och det här handlar inte enbart om att servera god mat och dryck med ett leende på läpparna. Naturligtvis så är maten det absolut viktigaste att tänka på då det är denna – i kombination – med prisnivån som är den stora anledningen till att man är lönsam- eller om man inte är det. Det vi menar här är att väldigt många fokuserar så pass hårt på detta att de glömmer bort andra viktiga detaljer som även de påverkar verksamheten i fråga.

Vi nämnde ovan helhetsintryck för gästerna och i detta ligger en viktig detalj – en tyvärr bortglömd sådan för många – vid namn hygien. Det vill säga; det spelar egentligen ingen roll hur god mat man serverar eller hur trevlig personal man har anställd – har man en smutsig lokal så kommer också möjligheterna till återkommande gäster att vara ganska små. Gästerna betalar trots allt för en service och en tjänst och det minsta man kan göra är att erbjuda en trivsam, ren och fräsch miljö, eller hur?

Det är egentligen oförlåtligt och oförsvarbart att man som krögare har en lokal där smuts finns på golvet, där dukarna och mattorna är skitiga och där gardinerna är gula av matos; speciellt om man ser till Stockholm där kunderna har ett så pass stort urval av restauranger och således med lätthet kan välja en annan för sitt nästa besök.

Och – det finns faktiskt hjälp att anlita. Att anlita en firma som erbjuder tjänsten restaurangtvätt kan vara det bästa draget en krögare i Stockholm kan göra. Genom restaurangtvätt så får man nämligen allt ifrån dukar, gardiner och tygservetter tvättade regelbundet och man kan i och med detta fokusera på sin egen verksamhet.

Restaurangtvätt är billigt och dessutom så slipper man göra något på egen hand. Företaget man anlitat för restaurangtvätt avlägger nämligen besök – helt enligt dina egna önskemål – och hämtar det du behöver ha tvättat. Det här är en enkel lösning på ett problem som i Stockholm är större än vad man tror. Genom restaurangtvätt samt en utökad städning så skulle väldigt många krögare kunna hitta en större lönsamhet. Det är nämligen ofta inte maten som det är fel på; det är hygienen och miljön.

Restaurangtvätt är billig i Stockholm

Att det finns så pass många restauranger, caféer och barer i Stockholm har också gjort att väldigt många företag sett att området restaurangtvätt är väldigt lukrativt. Fler och fler tvättföretag erbjuder denna tjänst och detta har gjort att priserna också har sjunkit – något som sker inom alla områden och branscher där en ökad konkurrens tar form. Som krögare har man alltså här en stor fördel och det är också anledningen till att man ska se till att använda denna tjänst.

Man får – kort sagt – en större chans att erbjuda sina kunder ett helhetsintryck och detta också till ett förmånligt pris. Restaurangtvätt kan vara det som gör att gästerna återkommer och rekommenderar sina vänner att prova stället i fråga. Rena, fräscha dukar och annan inredning skapar alltid en bättre atmosfär.

12 Jul 2017