Catering när du vill vara med på festen själv

Ibland kan det vara skönt att bara beställa in restaurangmat när man vill ställa till med en fin fest. Visserligen kan det vara roligt att göra mat ibland – särskilt om man är intresserad av matlagning. Man kanske vill bjuda på det där extra goda receptet som man vet att gästerna gillar, men samtidigt – hur kul är de att ta emot gästerna alldeles svettig? Även om man nu skulle lyckas duscha innan, ska man sedan när gästerna väl har anlänt, servera maten (själv?) fylla på tomma fat, samla ihop disken och fortfarande se glad ut. Sedan servera efterrätten, vispa grädde, lägga på alla bär, frukter och annat som ska till desserten. Då kan det faktiskt vara roligt att få vara med på själva festen och hinna prata med gästerna.

Gör det lyxigt och beställ hem mat

Vad kan då vara bättre än att beställa in maten? Du slipper handla in alla ingredienser, planera när du ska laga vad, stå vid en varm spis, eller ugn precis innan gästerna kommer och slipper vispa grädden till efterrätten. Istället kan du bara ägna dig åt att göra en snygg dukning och att lägga upp maten, och senare efterrätten på snygga fat.

Tänk att själv få äta ny mat

Som upptagen värd, kan det också få vara roligt att själv få äta något nytt. Uppleva lyxen att få äta något som du inte själv har tillagat. Många gånger får man ny inspiration när man äter nya smaker, nya rätter och ny kryddning.

Bidra till en god stämning

Du kan ta dig tid för alla gäster, du hinner prata med alla. Framför allt om det är några som inte känner varandra, kan det vara viktigt med en värd, eller värdinna som kan bryta isen mellan två som inte är bekanta med varandra. Alla är inte så talbara de första minuterna, och kan med rätta vara blyga för varandra. Då är det viktigt med någon som kan nämna vilka gemensamma intressen de två kanske har, som bara värden eller värdinnan känner till. 

Hyr in möbler du inte har

Ska man ha riktigt stort party kan det vara bra att hyra in bord, stolar, bordsduk, dekorationer och annat som du vill ha för att det ska kännas som ett riktigt party. Det finns ett stort sortiment på nätet att välja på; allt till tårtorna, till drinkarna, även för utomhus, finns det bambulyktor, partytält. Man kan även hyr en scen, ifall man har gäster som vill uppträda, eller har hyrt in artister. Äger festligheterna rum på sommaren kan man även hyra in parasoll – och en och annan grill. Allt för att festen ska bli så lyckad som möjligt. Ser du till att planera väl, blir den det.

31 Jan 2018