Det här behöver alla i sina Garden parties

Den senaste tiden har  det blivit mycket populärt med så kallade "Garden parties", ett avslappnat sätt att ställa till med fest som företrädesvis kommer från USA. Då vill man gärna kunna bjuda på grillmat och koka lite färsk potatis, göra goda sallader och röror som passar till den grillade maten.

Om du har plats i din trädgård för ditt kommande "Garden party" är det alltid uppskattat för gästerna att kunna sitta ner och njuta av sommaren och den grillade maten. Om det inte går att lita på det svenska sommarvädret (vilket det sällan går), kan du hyra ett partytält i Stockholm, om du så önskar. Då behöver du inte oroa dig över det nyckfulla sommarvädret i Sverige. Ordnar du med ett eget "Garden party" är det några saker som är bra om du tänker igenom dem. Här kommer vi med några praktiska tips att tänka på. 

Har du tillräckligt stor grill?

Många har ganska stora gillar, men ska man bjuda ett 50-tal gäster, till exempel, på grillad mat, kanske en grill inte räcker. Då kan man behöva 4-5 grillar så att alla får den grillade maten ungefär samtidigt, så att ingen behöver sitta och vänta medan vissa äter. Visste du att du kan hyra en grill om det skulle knipa? Då behöver du inte oroa dig över att inte alla gäster får grillad mat tillräckligt snabbt. Tänk bara då på att också ordna 4-5 grillmästare som kan stå vid grillarna och vända korvar, stekar och laxfiléer, så de inte blir svarta kolbollar. Det går snabbt om bara grillen är tillräckligt varm, så det gäller att vakta det grillade köttet.

Hur ska ni sitta? 

När du har fixat grillar så att de räcker till att grilla till alla, hur ska ni sedan sitta? Har du matbord och stolar så att de räcker till alla gäster? Om det kniper, även här, kan du, om du vill, hyra matbord och stolar, till och med glas, tallrikar och bestick om du så behöver. Det är ju inte alla gånger man har så många tallrikar, glas och bestick om man vill kunna bjuda många till ditt "Garden party".

Det är inte roligt om man måste välja bort någon som man egentligen vill bjuda, bara för att det inte finns rum, stolar, tallrikar eller tillräckligt många glas och gafflar och knivar. Att hyra allt detta gör det möjligt att kunna bjuda alla som du vill. Har ni dessutom festen i trädgården ger det också för det mesta mer utrymme för flera gäster. 

Finns det tillräcklig parkering? 

En annan ska som det kan vara bra att tänka på innan, är om det finns tillräckligt många parkeringsplatser för alla som kommer med bil. Om det inte finns just vid din tomt, kan du kolla lite med platser i närheten. Fråga snällt dina grannar om de kanske kan parkera nära deras tomter. Löser du parkeringsfrågan innan, blir festen mycket smidigare för din del och du slipper flänga runt och leta efter parkering åt dina gäster just under själva festen.  

Hyra allt från en och samma uthyrare 

Vill du slippa tänka på alla möbler och saker som ni har använt i er fest, kan du enkelt hyra både partytält, grillar, matbord, stolar och till och med tallrikar, glas och bestick från en och samma uthyrare i Stockholm. Bra, eller hur? När sedan festen är över, och du som festvärd är helt slut, kommer uthyraren och hämtar allt. Du slipper ordna med det efter din fest och du kan göra annat. Läs mer om hur du kan hyra partytält i Stockholm på: http://www.hyrapartytältstockholm.se.

18 Mar 2019