Gör restaurangen fräschare idag!

Det lönar sig att renovera om sin restaurang. Ibland kan man locka till sig nya kunder genom att renovera om sin restaurang. Gör man det är det ändå viktigt att gästerna känner igen restaurangen, så ska man renovera bör man alltid göra det med varsam hand – ungefär som när man förnyar menyn. Man vill säkert förnya den regelbundet, men samtidigt får man inte ta bort alla de rätterna som gästerna är vana vid att hitta i din restaurang. De flesta gästerna är konservativa och många av dem kommer just till din restaurang för att äta just sin favoriträtt. På samma sätt är det med en renovering. Gästerna vill kunnna känna igen din restaurang, även när den har renoverats. Ändå vill man känna att den är fräsch och att något är nytt och fräscht i den.

Renovera men möblera inte om

Ett sätt att renovera restaurangen men behålla den så att gästerna ändå känner igen sig, är att inte möblera om. Även om man beställer nya möbler, så ska man ändå inte möblera om. Man fräschar upp väggar och golv och möbler, men behåller möbleringen inne i restaurangen. Det gör att hela restaurangen blir finare, fräschare och får nya färger. Ändå kommer gästerna att känna igen själva restaurangen när de kommer in. Man bör till exempel inte flytta på disken, på köket eller toaletten. Har man sin restaurangdisk på ett ställe ska man inte flytta på den, även om man gör om hela disken med nytt utseende och nya material, så ska den finnas på samma ställe som förut.

Renovera med nya färger men behåll konceptet

Ett annat sätt är att renovera restaurangen, men behålla samma koncept som förut. Konceptet som du har i din restaurang har säkert lockat dit dina kunder. Vill du då kunna behålla dem, bör du behålla samma koncept, även om du renoverar om den. Har du till exempel ett koncept som är marint, bör du behålla det marina konceptet, även om du målar och tapetserar om, slipar om golv eller lägger nytt. På så sätt kommer gästerna att känna sig hemma i din restaurang även om du förnyar hela restaurangen. Ska du anlita målare och har restaurangen i omtyckta Uppsala? Läs då mer här om målare i Uppsala.

12 May 2019