Matvagnarna du kan hyra i Stockholm

Att hyra en matvagn är ett smidigt sätt att kunna servfoodtruckera mat (eller godsaker) till en större skara människor. För att kunna sälja mat på marknad eller på stadens torg krävs generellt tillstånd från Stockholms kommun men så länge matvagnen används enbart på privat fest behövs inte dessa tillstånd. Vilken matvagn passar din fest bäst?

Hyra korvvagn

Det finns flera företag i Stockholm som hur ut enkla korvvagnar. En vagn som därmed kan ställas nästan var som helst och rymmer en mycket stor mängd korv. Dessutom finns skåp för bröden och hållare för ketchup, senap m.m.

Korvvagn passar utmärkt att hyra när ungdomarna ska spela fotbollsturnering och både spelare, ledare och åskådare vill ha något i magen under dagen. Dessutom är det lätt att göra god förtjänst med detta sätt att sälja korv.

Hyra foodtruck

Foodtruck är ett begrepp som kommer från USA men som självklart finns över hela världen. Istället för att enbart servera snabbmat som hamburgare och korv från en kiosk kan en foodtruck ge ett större utbud. Bara i Stockholm kan man hitta foodtrucks som säljer kinamat, burritos, korv, pannkakor och crepes. En populär foodtruck som erbjuder kvalitativ catering är thegoodgringo.se.

Att hyra foodtruck innebär att man därmed får ”ett kök på hjul”. Många gånger kan man även hyra personal som därmed tillagar maten och serverar den till gästerna under de timmar som bilen hyrs. Om du exempelvis har en stor fest i Stockholm och tänkt beställa catering till festen så kan det vara en smidigt och roligare alternativ med foodtruck. Säg mellan vilka tider som maten ska serveras och ett komplett förslag på hyra, mat och service ges från företagen. Hos vissa aktörer går det även att hyra foodtruck utan att någon personal följer med. Då får man däremot själv stå bakom stekhällen och laga maten själv.

Är det kall mat som ska serveras på en mässa, en fest eller ett bröllop kan även foodtruck hyras om en enkel lösning. Detta genom att vissa av dessa modeller inte har tillagningsmöjlighet utan fokuserat på smidig lösning vid servering av kyld mat och kylda drycker.

Hyra glassvagn

Till ett barnkalas eller varför inte som ett komplement till campingen på en varm sommardag. Att hyra en glassvagn kostar någon tusenlapp per dygn vilket man relativt snabbt tjänar in om glass säljs på ett ställe där många rör sig på sommaren. Hyr man flera dagar brukar priset snabbt sjunka per dygn.

En fördel med glassvagn är att marginalen på såld glass kan hållas riktigt hög. Köp in stora glasslådor via stora matvarukedjor och sälj en strut för 20 – 25 kr.

11 Mar 2019