När du vill renovera restaurangköket

Vill du renovera om restaurangköket? När man använder kök på sätt som man gör när man använder det för professionell matlagning blir köket så mycket snabbare utslitet. Här finns det också andra regler än för andra kök som man som privatperson behöver förhålla sig till. Det är viktigt att skaffa sig köksluckor, köksdörrar och ytor som är så släta att det inte fastnar någon smuts på ytorna och som kan leda till bakteriehärdar. Allt bör vara så slätt som det bra går när det kommer till professionella kök. Har man då hittat ett kök med sådana köksluckor och köksdörrar som man vet fungerar, då vill man ju helst behålla det. Ändå vill man kunna få in nya färger.

Bra alternativ att renovera om köket 

Då är det bland det bästa alternativet att renovera om köket, om det nu är så att man har hittat köksluckor och köksdörrar som man vet fungerar och som är så bakterieavstötande som det bara kan vara. Ska de fortsätta så och man ska känna sig säker på att det är fortsatt lätt att hålla köket rent, är det bättre att måla om, lacka om, slipa om eller på annat sätt behålla köket så som det är, men med nya ytor. Då är en omlackering en sådan bra sak. Även om man skulle vilja behålla färgen (vitt så att man direkt ser smutsen) så är det ändå en bra sak att få en ny, fräsch yta på sin köksinredning.

Miljövänligt att återanvända och återvinna

Det mest miljövänliga som man kan göra är att återanvända och återvinna i stället för att hela tiden köpa nytt och mata sopberget genom att slänga helt användbara saker. Vi måste komma bort från köpa slita och slänga hela tiden. Det är en omöjligt väg som vi går. Jordens resurser räcker inte till för att vi ska leva på det sättet. Dagens unga och barn inser det som vi borde ha insett för länge sedan. Och ska vi göra dem och oss själva en tjänst måste vi alla tänka om och agera annorlunda. Vi som konsumenter kan inte tänka på endast vad vi själva känner för, vi måste tänka på de resurser som jorden har kan förse oss med. Och att göra det är att mer återanvända det som faktiskt går att återanvända. Allt bör ingå i samma ekologiska kretslopp, istället för att vi har sopor som ingen kan återanvända. Om du är intresserad av att återanvända mer, så kan man lacka om sina köksluckor och köksdörrar, i Stockholm bland annat. Då kan du läsa mer om det på: https://www.lackaköksluckorstockholm.se.

10 Jul 2019