När man bara vill fika i Stockholm

Ibland vill man åka till Stockholm. Åka dit och shoppa, gå på bio, äta gott, träffa kompisar, vänner eller bekanta.  Att sitta och fika i lugn och ro på något café är ett otvunget sätt att umgås på. Då kanske man kostar på sig en liten god bakelse, med hallonsylt, smörkräm eller vispgrädde. Och köper man sig en stor kopp kaffe, eller te.

Bara en sådan sak; kan få vem som helst att glömma kylan, mörkret och att vi bor nästan vid Nordpolen. 

Vilka är de bästa caféerna i Stockholm då?

Vilka caféer, konditorier och bagerier som är bäst i Stockholm beror ju på vad det är som man är ute efter. Vad är viktigast när man vill ha ett café att sitta vid? Är det inredningen, kaffet eller är det bakelserna? Helst vill man ju ha allt det där. Visit Stockhom har en hemsida där man försöker vara neutral och inte betygsätta caféerna utan bara radar upp vilka som är "klassiska", Vetekatten nämns i detta sammanhang. 

Fika i en gammal miljö med gratis påtår

Vetkatten ligger alldeles i centrala Stockholm och har funnits på plats sedan 1928. Här kan man fika, som om man var hemma hos någon, med möbler i äldre stil. Här finns också ett stort bageri med butik dit man kan gå efter, eller istället för att sitta ner – och fika. 

Thelins konditori och bageri klassiskt

Även Thelins har en gammal historia, sedan början av 1900-talet och man startade vid Sankt Eriksgatan på Kungsholmen i Stockholm. Sedan dess har man utökat Thelins konditori med 17 butiker, stenugnsbageri. Här bakar man både sitt egna bröd, bullar, tårtor, kex, bakelser, smörgåstårtor och annat gott som hör till ett konditori och bageri, café där man kan sitta ner, fika och sedan mätt och belåten hasta vidare på sin shoppingrunda.

Köpa färska bagerivaror varje dag

Vill man kan man köpa dagens bröd och gårdagens bröd för halva priset. Man kan även äta en lätt lunch om man så önskar på något av alla de 17 ställen där Thelins konditori finns. Då kan man äta allt från fisksoppa, till Wallenburgare med potatismos och gröna ärtor och kålpudding, pannbiff, pyttipanna med rödbetor och stekt ägg, torsk och potatis eller vegetariska alternativ som Zicchinibiffar med bulgur och tsatsiki. Man kan beställa smörgåstårtor, bakelser, bullar och andra godsaker direkt från deras hemsida också. Läs mer om konditori och bageri i Stockholm på: http://www.thelinskonditori.se.

18 Jan 2020