Skapa trivsel på uteserveringen med markiser

Att driva en restaurang i en så passterrassmarkis konkurrensutsatt stad som Stockholm kan vara väldigt svårt. Det gäller att dels locka nya kunder och dels så gäller det att få dessa att återkomma - och gärna ta med sig sina kompisar. Hur gör man då det? Naturligt är att man måste servera bra mat, god dryck och en tillfredsställande service i övrigt där allt från bemötande, servering, hygien - viktigt! - och inredning klaffar och skapar en helhet.

Och, så har vi det där lilla extra också. Har man en inrättning där det finns möjlighet att öppna upp för en liten uteservering så kommer denna att generera väldigt mycket människor, naturligtvis primärt under sommarhalvåret. Att kunna sitta ute, dricka en öl och äta en bit mat är värt väldigt mycket. Stockholm är, trots allt och i nästan alla avseenden, en riktig sommarstad. Har man en uteservering så har man således en god chans att vinna nya kunder, men det räcker inte med detta - uteserveringen måste vara inbjudande och trevlig att sitta på också. Din restaurang är knappast den enda som har den här möjligheten, eller hur?

Slappa krögare

Vi upplever att många krögare är för slappa i denna fråga. Man inreder sin “riktiga” del av restaurangen fläckfritt - där lägger man ner både tid och pengar - men då det kommer till uteserveringen så behandlas den väldigt styvmoderligt och nästan som en slags blindtarm.

Man slänger ut några gamla stolar i konstrotting på måfå, man ställer några trista bord med glasskivor på och man kompletterar detta med smakfulla detaljer såsom exempelvis en askkopp med märket Falcon på och kanske en blomkruka ställd längst inne i ett hörn. Är uteplatsen så pass attraktiv att man som krögare inte behöver bry sig om den då kunderna vallfärdar dit oavsett? Naturligtvis inte.

Terrassmarkiser är lösningen

Det handlar där - liksom inne i lokalen - att skapa trivsel. här kan man med fördel ta hjälp av en professionell inredare för att dels få en trevligare atmosfär rent inredningsmässigt och dels också maximera ytan (detta är viktigt då utrymmet ofta är relativt begränsat). En annan bortglömd del i trivseln gäller solljuset.

Tänk efter själv - hur vill du äta din mat? I skugga eller i stekande sol? Vi skulle säga att nio av tio väljer det senare och där är också vårt svar kring hur man får det där lilla extra på en uteservering: man sätter upp markiser. I det här fallet så gäller i synnerhet en typ av markis - en terrassmarkis - och detta då den går att dra in- och ut då man själv vill (och då gästerna behagar).

Terassmarkiser har dessutom några fördelar - utöver att skapa trivsel - som vi tänkte visa genom att rada upp dem i punkter.

  • Automatiska. Du kan med hjälp av en fjärrkontroll styra markisen och du slipper ställa dig och göra detta för and.
  • Fungerar som tak. Vid ett plötsligt skyfall så fäller du ut din terrassmarkis och ger gästerna det skydd de behöver för att kunna njuta av maten.
  • Lång hållbarhet. Terrassmarkiser har lång livslängd och klarar - till skillnad mot modellerna förr - av vårt nordiska klimat.
  • Stora valmöjligheter. Urvalet gällande färg, mönster och struktur är extremt stort och det här gör det möjligt för dig att matcha mot hur din övriga inredning ser ut.
24 Oct 2017