Stress inför festen? Prova catering

Att arrangera en fest kan vara någonting alldeles underbart - efter att allt är klart. Inför och under processen så handlar det dock om ren ångest för de flesta. Ju större fest, desto högre förväntningar finns och som värd/värdinna så kan det bli extremt stressande att hinna med allt. Man ska hitta en lämplig lokal, man ska utforma en meny som passar alla. Det senare ska även gälla för vegetarianer, allergiker och gäster – som av andra skäl - inte kan äta specifika råvaror och livsmedel. Till detta ska även underhållning, platser att sitta på, musikanläggning och annat adderas. Det som på förhand låter väldigt roligt och enkelt – vi fixar en fest för alla vänner och bekanta; det blir väldigt trevligt - kan innebära att man tagit sig vatten över huvudet; vatten som hela tiden stiger och där man som arrangör kan känna hur maktlöshetens klor tränger allt djupare in i kroppen. Vår lösning är bättre, det vågar vi påstå utan någon som helst tvekan. 

“Catering för större fester och tillställningar innebär att man som värd/värdinna kan delta på ett bättre sätt. Man kan slappna av och lita på att allt från menyn till underhållning och servering sköts på ett fläckfritt sätt“ 

Detta i form av att använda sig av catering. I synnerhet så är vårt tips om catering gångbart i större städer såsom Stockholm, Göteborg och Malmö; städer som ställer högre krav på att hela logistikkedjan inte har några svaga länkar. Dels så är det svårt att hitta en lämplig lokal i exempelvis Stockholm. Hittar man en sådan – ja, då finns det sälla tillgång till kök. Finns det kök så finns det kanske inte tillräckligt med utrymme för matplatser och så vidare. 

Vänder man sig till ett företag inom catering så brukar det mesta ordna sig. I Stockholm så finns det företag inom catering som erbjuder extra allt – man kan hyra lokal, man kan låna partytält (under sommaren), man får serveringspersonal, man får anpassad meny, man kan hyra bord och stolar, man kan hyra en musikanläggning och man kan addera spännande underhållning – exempelvis magdansöser vid libanesisk catering. Kort sagt: catering handlar om mer än bara mat i Stockholm - ofta är det en komplett kedja av allt som behövs för att kunna arrangera en lyckad tillställning. 

Catering även för mindre sällskap

Vi har uteslutande fokuserat på fördelar med catering för större fester och tillställningar. Faktum är dock att även mindre sådana kan - av samma skäl - dra stor nytta av catering snarare än eget arbete av värden/värdinnan. Vi ge några skäl till varför: 

  • Bra pris. Många tar för givet att catering är dyrt och att det sällan ger valuta för pengarna. Vi skulle säga att det är billigare än ett restaurangbesök och att själva menyn är något som du kan välja helt fritt. Det finns catering från alla världens kulinariska hörn; nordafrikanskt, asiatiskt, svenskt, italienskt, spanskt och så vidare. I och med att det finns en hög konkurrens inom catering i Stockholm så är priserna också väldigt rimliga.
  • Du är med. Det kan vara svårt att som arrangör - även vid en mindre tillställning - dela fullt ut vid en fest. Tack vare catering så kan man slappna av och njuta i goda vänners lag. I många fall så inkluderas även servering, avdukning och disk i priset. Hur ofta får du egentligen chansen att träffa dina vänner och kunna fokusera på dessa utan någon stress? 
2 Feb 2018