Äta lunch i Södertälje?

Bor du i Södertälje? Arbetar du alla vardagar i Södertälje? Då är du säkert på jakt efter någon bra restaurang som gör en god och välsmakad lunch. Fort ska det kanske gå. Man vill ju itne spendera alltför lång tid i en lunchrestaurang. Den som har lite tid och kanske är mitt uppe i en arbetsprocess, där man helst inte vill lämna sin dator, vill kanske beställa en lunch som kommer till en på arbetsplatsen. Eller så kanske man är lite trött på att sitta på en och samma plats och har stort behov av att röra på sig och vill byta miljö för att sedan kunna återvända och arbeta på ett effektivt sätt. Det är då man heslt vill lära känna en restaurang som dels serverar sådan mat som både är variationsrik, och där man kan beställa mat som kommer till en på arbetsplatsen och man kan gå till när man önskar det.

Svensk husmanskost

Det går mycket väl att äta vanlig svensk husmanskost i Södertälje när man vill äta lunch där. Det finns allt från lunchrestauranger som Lilla Styrbjörn till Glashyttans värdhus. Lilla Styrbjörn har omvittnat god mat, medan Glashyttans värdhus har en fantastisk plats för alla som lägger stor vikt vid att kunna äta en god lunch på en vacker plats, kanske affärslunchen? Det finns givetvis många andra ställen där man kan äta god husmanskost, som på Bilia, Crocs Inn, Templets bar, Limerick och andra pubar som har lunchöppet.

Mat från hela världen

För den som hellre vill äta annat än svensk husmanskost, kan man äta mat från hela världen i Södertälje. Det finns asiatisk mat med sushi på Minako, Teso sushi, sushibar Kyoto, Nois thamiat, och indiskt från Mumbai Garden. Vill man ha grillad mat (hamburgare och tillbehör) kan man äta på Downtown Steakhouse, Freddys bar, Robbans kolgrill, M&M burger, Brollse mix och de vanliga ställena som Max, MC Donalds, och mat från Mellanöstern som resturangerna Liban och Meza med flera.

Vegetarisk lunch

För dem som vill äta specifikt vegetariska luncher finns det även sådana i Södertälje. De allra flesta lunchrestaurangerna i Södertälje ser alltid till att servera vegetariska alternativ till lunchmenyn. Det har blivit så pass många som enbart äter vegetarisk mat, att så gott som alla restauranger med självaktning serverar helt vegetariska alternativ. De felsta vegetarianer och veganer önskar ju sig en lunch, som inte bara serverar den övriga menyn på tallriken och bara har ersatt köttet med någon grillad, griljerad eller ugnsbakad grönsak, utan som satsar från början på att tillaga en god och vegetarisk lunch. Läs mer om sådan restaurang som gör både god husmanskost och satsar allt på vegetariska och veganska alternativ här.

29 Sep 2019