Att klä upp sig till restaurangbesöket

Gå på restaurang var något man inte gjorde särskilt ofta, säg för 40 år sedan. Då ställde många restauranger krav på klädsel på dem som skulle in och äta. Barfota gäster gick inte an, inte heller byxor som var för korta. Hade man shorts, eller byxor som slutade någonstans under knät, var man inte välkommen. Det samma gällde kvinnorna. De kunde inte komma in om de hade fula byxor och någon trist t-shirt på sig. Helst skulle de ha kjol eller klännings på sig, Helst skulle komma med lång klänning på de riktigt fina restaurangerna. I dag brukar de flesta restauranger inte ha några synpunkter på gästernas klädsel över huvudtaget. Det enda de vill är att gästerna uppför sig och betalar för sig.

Numnera reagerar inte personalen på klädseln

Många riktigt fina restauranger har personal som inte reagerar på något som deras gäster gör, eller hur de klär sig, så länge de betalar för sig, däremot är det trevligt för de andra restauranggästerna att man klär upp sig. Det ger hela middagen en fin inramning och sätter standarden på kvällen. 

Skräddarsytt är alltid snyggast

Vad kan då vara snyggare att ta på sig än en skräddarsydd kostym? Det kan få vilken dam som helst att gå i spinn. Det andas klass och stil. Man behöver heller inte ha en tråkig stil på kostymen, utan den kan fortfarande se ungdomlig och ärtig ut. Speciellt om den kombineras med ett par sneakers, eller sportiga skor.

Man behöver heller inte bära slips till en kostym. Du kan kombinera den med en T-shirt och ge ett mindre stelt intryck. När du sedan ska gå på bröllop eller något tillfälle då du måste se mer proper ut, kan du kombinera den med skjorta, slips och herrskor. Att skräddarsy en kostym eller kavaj gör att du får plagg som sitter som de ska på dig eftersom den sys exakt efter dina mått. Köper man masstillverkade kläder får man vara glad om de sitter någorlunda på en.

Var hittar man en skräddare? De växer väl inte på träd? Om inte dina vänner och bekanta känner till ngåon kan du alltid leta på nätet. Då kan du googla skräddare Täby, om det är i Täby du bor. Annars skriver du skräddare och sedan orten där du bor. Då får du kanske flera förslag på skräddare när du bor. Då är det bara att ta kontakt med en och fråga om pris. Vill du läsa mer om skräddare kan du läsa på: http://www.skräddaretäby.se.

6 Apr 2018