Få hemlagad mat på köpet

Ska du ha fest? Under sommarmånaderna är det många som passar på att hålla fest; folk är lediga och det är lättare att bjuda in många då man kan vara utomhus och festa i trädgårdar och altaner. Varför inte bjuda in bara för att...? Man måste inte ha ett skäl för att bjuda in till fest, än skälet att man vill det, eller hur? Det som är roligt med fest, är att både den som bjuder in och den som blir bjuden får roligt, om man bjuder in dem som man gillar, vill säga. Om man inte har bjudit in till fest förut, finns det en checklista här som man kan följa och bocka av allt efter att man har gjort uppgiften.

Checklista vid fest

  1. Bestäm datum och bjud in – ibland kan man vilja se till så vännerna reserverar datumet och då kan man snabbt sända iväg en "datenote" så att de reserverar rätt  dag och kan flytta på sådant som de kanske kan flytta på.
  2. Bestäm tema – vill man ha ett särskilt tema så kan man det och tala om för alla; till exempel en "vit" fest, då alla kommer klädda i vitt. Det blir ganska effektfullt och blir en fin tillställning...
  3. Bestäm mat och dryck – detta kan ta sin lilla tid. Hur vill man att festen ska bli? Om man till exempel har en trerätters middag, blir gästerna sittande ganska länge. Men om man bestälelr en buffé då får man gästerna att röra på sig och kanske lär känna fler som man inte kände förut.
  4. Köp in mat och dryck – sedan när man väl bestämt sig för vad man sak bjuda på, är det bra att köpa in ingredienserna till maten och vilka drycker man vill ha.
  5. Städa hemma – ska man bjuda in gästerna så gäller det att ha det städat och fint hemma. Passa på att köpa in nya blommor, nya kuddar och mattor. Det kan vara roligt att ha fint och färscht hemma.
  6. Laga maten – ska man laga maten själv, är det bara att ställa sig i köket och laga den. Mycket kan man laga dagen innan, så är det bara att laga det sista själv precis innan gästerna kommer.
  7. Duka fint – det är här som det blir fest; om man dukar festligt med blommor, ljus och fina servetter blir det genast festligt.

Tycker du att du inte vill laga maten själv? Bor du i Södertälje? Då kan dufå hemlagad mat om du beställer en catering i Södertälje.

29 Jun 2019