Köksrenovering i restaurang | Att tänka på

Att noga tänka igenom sin köksrenovering kan ge en restaurang i Stockholm stora fördelar. Ett välplanerat restaurangkök ökar omsättningen.

Ett slitet kök som inte fungerar kan vara ett ekonomiskt och kulinariskt svart hål för en restaurang i Stockholm som vill stå sig i konkurrensen. I Stockholm duger det inte för en restaurang att ha ett kök som är för trångt, för omodernt eller för osäkert. På en restaurang i Stockholm ska maten kunna lagas omsorgsfullt och på ett säkert och smidigt sätt, eftersom trycket alltid är högt och gästerna hungriga. Ett restaurangkök som inte kan leverera gör att restaurangen till slut går i konkurs.

Nyrenoverat restaurangkök

Planera för framtiden

Därför måste man som krögare ständigt ha en plan för framtiden, och se vilket skick köket är i nu och hur det kommer att se ut de närmaste åren. Det gäller att planera in sin köksrenovering så att den infaller vid en för restaurangen lugn tidpunkt på säsongen, när man har råd att ha stängt några veckor. För en lunchrestaurang kan detta vara mitt i sommaren när många stammisar har semester, men för en restaurang som framför allt riktar sig till turister och har en inbjudande uteservering är det förstås bättre att genomföra renoveringen på senhösten eller vintern.

Vad behöver renoveras?

Ofta är det utrustning, som spisar och vitvaror, i ett restaurangkök som är i främst behov av att bytas ut, men man måste så klart även tänka på själva lokalen och ytorna där. Vilket skick är golvet i? Ska ni satsa på att byta till ett halksäkert, mer hållbart golv eller fungerar det som det gör idag? Finns det fuktskador på väggar eller i tak? Behöver någon vägg kaklas för att bättre klara av stänk? Gör en lista på allt som behöver göras nu och vad som kan tänkas göras inom en snar framtid och planera renoveringen utifrån detta. Oftast är det bästa att totalrenovera köket och göra det så hållbart att det fungerar bra i flera år framöver.

Kökspersonalen vet bäst

Fundera också över logistiken och planlösningen i restaurangköket. Lyssna på dem som jobbar i köket. Hur upplever servitörerna att det fungerar att springa ut och in i köket och hämta mat och lämna disk? Hur upplever kockarna, diskarna och de andra som arbetar i köket att det fungerar att flytta sig från en del av köket till en annan? Din kökspersonal är de som kan ge dig bäst vägledning i hur du kan göra restaurangköket så effektivt som möjligt. Om de trivs och känner att de kan laga och servera god mat på ett effektivt och säkert sätt, då kommer din restaurang att blomstra.

Här kan du läsa mer om köksrenovering: https://www.köksrenoveringstockholm.com/

8 Nov 2019