När det är dags att renovera din restaurang

Restauranger, precis som andra hus och fastigheter blir utsatta för väder och vind, för temperaturväxlingar och andra förslitningar. Och precis som man behöver renovera vanliga hus och fastigheter med jämna mellanrum, behöver även restaurangen en uppfräschning med regelbundenhet. Ju mer man underhåller desto finare blir det och skapar trivsel och drar gäster till resturangen. Så om det är dags att renovera, skaffa inte bara nya fönster, till exempel, utan gör miljön en tjänst och renovera de fönster som restaurangen redan har.

Miljövänligt renovera fönster som redan finns 

Denna sommar har kanske mer än annars, påmint oss om att vi behöver spara på energin så att inte växthusgaserna åstadkommer mer temperaturhöjning av jordens medeltemperatur. Det är skönt med värme, men när våra djur inte få tillräckligt med mat, inser vi att jorden är skör och att vi måste hjälpas åt att inte belasta jordens resurser mer än nödvändigt. Att producera nya fönster tär mycket mer på jordens resurser i form av energiåtgång vid tillverkningen, än att bara renovera fönster, laga det som behöver lagas, för att sedan måla dem i valfri färg.

Detta händer när man renoverar fönster

För det första måste man hitta den hantverkare som kan göra detta. Börja med att googla "fönsterrenovering Stockholm" för att få namnet på några hantverkare i Stockholm som kan renovera fönster. När du sedan fått namnet på några, tar du sedan kontakt med några av dem, begär offert och referenser. Sedan väljer du den som har bäst offert och referenser. När de väl kommer för att renovera fönster, kanske de väljer att göra det på plats. Då tar de loss fönster, ett i taget och kontrollerar materialet, om något bör bytas ut. På det sättet ser de till att reparera sådant som kan vara trasigt eller på väg att bli det. Sedan impregnerar de dem, rostskyddsmålar, målar fönsterbleck, byter ut glas, tätar fönster och installerar spaltventiler.

Viktigt med hantverkare som kan byggnadsvård

Har du restaurangen i ett gammalt hus, är det viktigt att välja hantverkare som kan det viktiga med byggnadsvård. Då gäller det att hantverkaren tar hänsyn till resten av fastigheten och kan renovera fönster på ett sätt som är anpassat med resten av fastigheten.  Många hus i Stockholms innerstad är dessutom K-märkta, så det gäller verkligen att endast anlita hantverkare som är specialister på byggnadsvård och kan i sin renovering visa att de kan hantverket för byggnadsvård och som tar hänsyn till den historiska byggnad som de ska renovera fönster på.

27 Jul 2018