Njut av craftbeer i lekfull omgivning!

Borta är tiden då allt man kunde dricka var det som erbjöds på närmaste bolag. Lika försvunnen är tiden då man ständigt var vuxen efter tjugo års ålder. Nu är det craftbeer och spel som gäller!

Det var en gång...en öl! Och det var liksom allt det var! Under många år har vi haft ett gott och trevligt men ändå mycket begränsat utbud av ölsorter i vårt avlånga land. Exotiskt var ordet man kunde använda för en oerhört mörk öl från någon av de brittiska öarna, och vi reste och tog med oss smaken för och längtan efter något mer och något mer varierat utifrån världen. Samtidigt växte intresset här hemma för att arbeta med mikrobryggerier. Små bryggerier som med omsorg och stort intresse tog fram nya smaker och sorter. Craftbeer började bli tillgängligt!

Vad är craftbeer och hur smakar det?

På svenska kallar vi det gärna hantverksöl och det är en benämning som ganska väl beskriver vad det handlar om. Personer med stort intresse för ölbryggning började skaffa sig utrustning och experimentera. Idag ser vi en smärre explosion av så kallade craftbeer. Bryggerier både i och utanför landet tillverkar små serier av omsorgsfullt bryggt öl med smak långt utöver det vi känt tidigare. Huvudtyperna kan sägas vara ale, stout eller porter men variationen och uppfinningsrikedomen vad gäller smak är stor. Lekfullhet och lust att experimentera frodas och vi som tycker om öl är givetvis vinnarna. Det är trevligt att kunna testa några hantverksöl i hemmets lugna vrå men det är en ännu roligare upplevelse att göra det på en trevlig bar! Kombinerat med umgänge och häng med vänner och kollegor och kanske vill man även ägna sig åt lite spel? En bar med storbilds tv där du kan se aktuell sport är mysigt. En bar där du kan spela brädspel, arkadspel, biljard och shuffleboard är trevligt. En bar med craftbeer, spel, mat och samvaro är alltså helt suverän!

En kväll att minnas

När du och dina vänner går ut ska ni ha roligt på riktigt. Då ska ni inte behöva välja bort någon av de ingredienser som gör en riktigt lyckad kväll. En bra kväll kan förslagsvis börja med att ni väljer att ta och prova någon av alla de craftbeer baren har att erbjuda. Sedan ta något gott att äta och antingen roa er med något av alla de spel som finns eller med spännande sport på tv skärmen!

1 Apr 2020