Så kan du rekrytera en restaurangchef

En restaurangchef är en viktig person. Hon eller han, bör kunna arbetet på en restaurang på sina fem fingrar. Hen ska kunna leda arbetet, och förstå vad som behövs för att arbetet ska gå framåt. Hen får ta alla tuffa beslut, om det handlar om att utöka, eller minska personalstyrkan. Hen måste ha kontroll över restaurangens ekonomi och vad som händer med allt sådant som rör inköp, sammanslagningar och annat som kan röra restaurangens verksamhet. Rätt chef kan få personalstyrkan att arbeta bättre – men också sämre. Därför är det så viktigt vem det är som har arbetet som chef. Detta är vad rätt chef kan åstadkomma

En bättre ekonomi

Rätt person som chef på restaurangen kan vända en dålig ekonomi, som kan bero på olika faktorer; dåliga beslut, sämre priser, dyra utgifter eller något annat. Det är oftast beroende på vem som är chef som ekonomin kan bli bättre, eller sämre. Det är chefen som fattar beslut om vilka inköp man ska göra och av vem. Det är chefen som fattar beslut om anställningar eller om någon ska sluta. Oftast är de största utgifterna en restaurang kan ha är de anställda.

Bättre marknadsföring

Rätt marknadsföring kan vara avgörande om det restaurangen får några gäster eller inte. En rätt marknadsföring kan ge fler gäster, har gästerna då haft en bra upplevelser sprider sig renommén om restaurangen. De flesta känner igen mat som är gjord på ett bra sätt. Även om reklamen skulle vara det bästa, och om inte maten sedan motsvarar det som reklamen påstår, hjälper det inte hur bra reklamen än har varit. 

Bättre personal

Till syvende och sist är det alltid maten i sig som avgör om restaurangen får fler gäster eller inte. Det bör en restaurangchef känna till. Därför bör chefen själv vara kock, för att kunna leda kökspersonalen att göra sitt bästa. Räcker inte det, måste de ersättas av bättre personal. När det kommer till en restaurang, är varje dag lika viktig. Mat kan man inte åstadkomma flera dagar i förväg. Den ska lagas samma dag. Enstaka rätter kan man frysa in och göra några dagar i förväg. I övrigt ska all maten göras medan gästerna väntar.

Svårt att rekrytera rätt på egen hand

Det kan vara svårt att rekrytera rätt personal på egen hand. Har man själv bara arbetat på restaurang hela sitt liv är det restaurangens arbete man kan. Det kan då vara svårt att sätta sig in i hur man går till väga för att hitta rätt personal, hur man väljer bland hundra lika ansökningar, vem av dem som skulle kunna passa för jobbet, hur man ställer frågor under anställninngsintervjun och hur man göra när man vill anställa någon. Blir det sedan en felrekrytering, ja, hur gör man då? Då kan det vara bra att anlita någon som kan allt detta, så slipper man oroa sig över att göra fel. Läs mer om ett företag som arbetar med rektyteringar i Stockhoml på:http://www.rekryteringstockholm.biz.

 

17 Aug 2018