Tre härliga hamburgare du måste testa!

Säga vad man vill men ibland vill man bara sätta tänderna i en god hamburgare! Malt kött mellan två skivor bröd. Simpelt men ändå inte. Till vardagsmat och till fest och när du vill gå ut en kväll!

Hamburgare har varit en snabb favorit för svenskar i ganska många år nu. I hemmen har liknande anrättningar, alltså köttfärsbiffar, serverats länge, ibland i form av så kallade parisare med stekt ägg ovanpå och vitt bröd under. Eller helt enkelt pannbiff. Vanan att på diverse matställen ta en burgare har accelererat under senare år. Lustigt är att trenden verkar gått från snabbmat till finmat, inte tvärtom. Från de knappt ätbara hockeypucksliknande skapelserna i gatuköken till smakrika högrevsburgare med noggrant utvalda tillbehör på de finare restaurangerna har hamburgaren vandrat sin glada färd. De flesta älskar den i olika varianter och de flesta har sina utvalda favoriter.

Variation ger nya smakupplevelser

Det är tråkigt att alltid äta samma mat. Det är berikande och roligt att prova nytt. Troligen har ingen avlidit av variation och att testa annat än en liten bulle med blandfärs/liten ostbit/saltgurka och nån lökbit med ketchup kommer inte att skada någon. För att smaklökarna ska slippa svimma och sova av trist mat kan t ex en Hot chili burger rekommenderas, Jalapeno och tomat- och chilimayo kan få de flesta att hastigt vakna till och sträcka sig efter närmaste glas med dryck, och det är gott! Är du mindre äventyrlig men vill ha variation? Chicken burger kan vara din grej. Kyckling är milt och snällt och ihopparat med sallad, lök, tomat och aioli smakar det bara ljuvligt. För dig som vill äta vegetariskt finns inget godare än Halloumiburgaren. Krispig gnisslig ost och till det guacamole. Det är inte himlen men det är inte heller långt ifrån!

Tillbehör och kvalitet gör en härlig burgare

En riktig hamburgare serverad på en trevlig restaurang är något alldeles speciellt. Först får du välja huvudingredienser - typ av kött, eller inget kött. Sen kommer smakrikt briochebröd och såklart pommes till det. Krispiga och lagom salta. Balansen står coleslaw för. Denna älskade sallad, med strimlad vitkål, morötter och lök i majonnäs och smaksatt med senap. När hamburgare serveras på detta sätt är det allt annat än enkel snabbmat och det är också fullt tillräckligt för att de flesta ska bli mycket mätta! Och blir man inte det finns fler hamburgare på menyn - eller efterrätt!

1 Apr 2020