Så får du en fräsch restaurang på nytt

Funderar du på att fräscha upp din restaurang. Som du säkert vet är det mycket känsligt att ändra på koncept när det kommer till den egna restaurangen. Det gäller att med varsam hand lägga till fler rätter och inte ta bort rätter som dina gäster är vana att se på dina menyer. Det samma gäller inriktningen på din restaurang. Är dina gäster vana vid att kunna sitta länge och äta och dricka gott, vill de gärna se en mysig och ombonad inredning på restaurangen, inga skrikiga väggar eller obekväma stolar och bord. Har man däremot en lunchrestaurang, där det är meningen att man ska kasta i sig maten och snabbt gå därifrån, bör man ha lättsamm inredning med lika lättsamma priser.

Inred så att dina gäster kan sitta kvar länge

Många restauranger har både lunch och middag, och vill kunna servera alkohol. Många restauranger lever gott och väl endast på intäkterna från lunchen, då det kommer flest gäster på lunch. Dock, är det så att man har alkoholtillstånd, är middagar bäst. När det kommer till middargarna, vill man oftast att gästerna ska sitta länge. Ju längre de sitter, desto mer beställer de. Därför passar det bäst att ha en stillsam inredning, som passar både lunch och middagar. Dessutom vill man gärna ge gästerna möjlighet att njuta av inredningen. Att inreda på ett smakfullt sätt är inte omöjligt. 

Rätt tapet kan förändra en hel lokal

Ta till exempel Radisson hotellets restaurang Strand vid Nybroviken i  centrala Stockholm. Där har restaurangen renoverats om och inretts med grått, som går mot rosa och som plockas upp på olika sätt, beroende om det är dagsljus som strålar ner från taket, eller som lyses upp på kvällar med flera lampos som hänger ner som strålande raket i mörkret. Där har gästerna möjlighet att njuta av interiören udner långa middagar på kvällarna, men möts av ett naturligt dagsljus på dagarna.

Namedropping av några fina tapeter

Här måste vi bara nämna några av tapeternas mästerverk som Clarke & Clarke, Designers Guild, Ralph Lauren och Sandberg, med inte enbart blommiga tapeter i undrbara färger, utan även fasaner, fjärilar, älgar, renar och hjortar. Inte minst Borås tapeter med sin Rabarber tapet. Det är lekfullhet och djärvhet, smakfullt, vackert och inte minst roliga tapeter som ger den som tittar på dem något att försjunka in i. Att tapetsera dessa tapeter i Stockholm kräver sin kvinna (eller sin man). Välj därför tapetserare med omsorg. Här rekommenderar vi målarehuddinge.nu.

18 Jul 2018